Hapasbar
Image default
Zorg

Wanneer is haptotherapie Haarlem nuttig?

haptotherapie Haarlem is een alternatieve geneeswijze die op veel uiteenlopende terreinen wordt toegepast. Je kunt daarbij denken aan het verwerken van een trauma of het leren omgaan met pijn of stress. Maar daarnaast wordt het even zo goed gebruikt bij sport-, zwangerschaps- of stervensbegeleiding.

Waarbij helpt haptonomie Haarlem?

Haptonomie Haarlem kun je vertalen als de wetmatigheden van het gevoel en gevoelsleven. De aanraking tussen de patiënt en de therapeut speelt dan ook een voorname rol. Juist door het feit dat de haptonoom of de haptotherapeut zijn patiënt aanraakt, komen er bepaalde gevoelens los. De patiënt komt in contact met gevoelens die in zijn lichaam zijn opgeslagen en hij wordt zich zo meer bewust van zichzelf. Hij begrijpt daardoor beter waarom hij pijn heeft en dat is een noodzakelijke stap om met die pijn te kunnen omgaan. Het behandelen van een chronische pijn is dus heel goed mogelijk bij haptotherapie Haarlem. Ook klachten van psychische aard die kunnen ontstaan door problemen in de relationele sfeer, stress, een burn-out of bij een traumatische ervaring kunnen met haptotherapie Haarlem worden opgelost.

Hoe gaat haptotherapie Haarlem te werk?

Een haptotherapeut gaat planmatig te werk. Nadat hij een diagnose heeft gesteld, maakt hij een behandelingsplan. De patiënt volgt  haptotherapie Haarlem zodat de blokkades in het lichaam verdwijnen. Dat is een belangrijke voorwaarde om ervoor te zorgen dat er genezing of herstel kan plaatsvinden. In de haptotherapie Haarlem staat het contact met de ander, de beleving van het hier en nu, en vooral het luisteren naar je gevoel centraal. De rol van de haptotherapeut bij haptotherapie Haarlem is om dit proces te begeleiden. Uiteindelijk moet het lichaam zelf ervoor zorgen dat de klachten afnemen en verdwijnen. Een van de dingen die de haptotherapeut doet, is een goede balans creëren tussen voelen, denken en doen.Gerelateerde artikelen

Zorgverzekeraar kiezen voor volgend jaar

HollandZorg voor buitenlandse werknemer

Leer jezelf kennen bij de haptonoom in Haarlem