Hapasbar
Image default
Zorg

HollandZorg voor buitenlandse werknemer

Goede zorg is belangrijk voor iedereen. Daarom bent u in Nederland verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook als u tijdelijk hier komt wonen om te werken. Met een basisverzekering kunt u de meest noodzakelijk medische zorg ontvangen. Hierbij kunt u denken aan opname in het ziekenhuis, maar ook een bezoek aan de huisarts. Om het afsluiten van een zorgverzekering eenvoudiger te maken voor arbeidsmigranten, is HollandZorg in het leven geroepen. Onze zorgverzekering biedt een aantal belangrijke voordelen voor buitenlanders die in Nederland komen werken.

Verzekering afsluiten en zorgtoeslag aanvragen via werkgever

Een verzekering bij HollandZorg kan worden afgesloten via uw werkgever en hij of zij kan dit voor u regelen. Dit maakt het voor u makkelijker, vooral wanneer u de taal niet spreekt. Ook zorgtoeslag aanvragen kan uw werkgever voor u doen. Hiervoor komt u in aanmerking als uw inkomen onder een bepaalde grens komt. Een zorgverzekering van HollandZorg kan ook worden afgesloten voor eventuele gezinsleden die met u meekomen. Kinderen onder de 18 jaar zijn automatisch met u meeverzekerd en hebben dus geen eigen zorgverzekering nodig.

Europese zorgpas

In de meeste gevallen ontvangt u bij het afsluiten van een zorgverzekering een zorgpas. Dit kan een fysieke pas zijn, maar tegenwoordig is deze meestal digitaal. Bij HollandZorg krijgt u een digitale EHIC kaart, ofwel een Europese zorgpas. Deze pas kunt u installeren op uw mobiele telefoon, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Met de Europese zorgpas heeft u recht op noodzakelijke zorg wanneer u in een ander land binnen Europa verblijft. U kunt niet zomaar overal terecht en in alle landen gelden andere regels voor de vergoeding die u ontvangt. HollandZorg kan u helpen met het vinden van de juiste zorgaanbieder. Neem daarom altijd contact met ons op wanneer u het even niet zeker weet. Wij staan graag voor u klaar.

https://www.hollandzorg.com/