De voordelen van haptonomie Haarlem

Hapasbar

Haptonomie Haarlem  het is een begrip dat niet iedereen meteen bekend in de oren klinkt. Letterlijk betekent haptonomie de leer van menselijke emoties en het gevoelsleven. Het is een wetenschap die zich bezighoudt met aanraking en voelen, kortom: met direct lichamelijk contact. Onze Haptonomie Haarlem is ontwikkeld door Frans Veldman, één van ‘s lands bekendste haptonomen. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: helpt het om een haptonoom te bezoeken?

Wat is haptonomie Haarlem?

Haptonomie Haarlem is de filosofie van lichamelijk contact. Het wordt ook wel omschreven als een wetenschap die de verschijnselen van menselijke interactie bestudeert en beschrijft. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd door een haptonoom en heet ook wel een hapto-therapiesessie. De haptonoom is er om een cliënt te helpen zich (opnieuw) bewust te worden van zijn of haar echte gevoelens, en om authenticiteit te stimuleren en te herstellen.

Wat doet haptonomie Haarlem?

De haptonoom geeft je inzicht in jouw gevoelens, kwaliteiten en denkpatronen. Tijdens een hapto-therapiesessie doe je verschillende oefeningen die in verband staan met jouw gevoel en beleving. Dit bewustzijn stelt je in staat om je leven te veranderen op de manier zoals jij dat wilt. Alles draait om wie je werkelijk bent, niet om hoe je zou moeten zijn. Haptonomie geeft je inzicht in je ware zelf.

Je ontwikkelt op rap tempo jouw emotionele intelligentie. Je ontdekt namelijk veel over je ware gevoelens. Vanwege de nabijheid en aanraking kun je niet wegduiken voor wat er daadwerkelijk in je leeft. Het is alsof je in een sneltrein zit die je steeds dichterbij jouw kern brengt. 

Wat gebeurt er tijdens de sessie met de haptonomie Haarlem?

Bij een haptonoom vindt vaak eerst een oriënterend gesprek plaats. De vragen die dan worden gesteld zijn veelal gericht op hoe jij je over jij je voelt, en eventueel op recentelijke gebeurtenissen. Hierbij wordt je uitgedaagd om emoties die tijdens het gesprek naar voren komen bewust te ervaren en niet weg te drukken. Uiteraard wordt er ook besproken wat jij graag wilt bereiken, wat het overkoepelende thema is en of er dingen zijn waar je tegenaan loopt.