Een heerlijke BBQ Enschede eten

Hapasbar

Is het een graad of 20 en schijnt de zon, dan weet je één ding zeker: in tuinen en in parken komen de barbecues massaal tevoorschijn. Hele gezinnen, koppels en vriendengroepen pakken dan uit met bakken vlees, vis en groenten. Maar waarom houden we zo van prachtige BBQ Enschede?

Wat is er leuk aan?

Dat we een echt barbecueland zijn, lijdt geen twijfel. Uit onderzoek blijkt dat 9 van de 10 Nederlanders minstens eens per jaar barbecueën. De vraag wat we zo leuk aan de BBQ Enschede vinden, is eigenlijk niet zo moeilijk te beantwoorden: het is de gezelligheid. Wat er op de grill ligt, doet er eigenlijk niet toe. Het barbecueën an sich geeft al een gevoel van vakantie, van vrijheid.  Als het aan 23 procent van de Nederlanders ligt, zouden ze het liefst het hele jaar door Zo zijn er mensen die twee tot drie keer per week de BBQ Enschede aansteken en er dan nog werken van maken ook. Bijvoorbeeld met verschillende soorten vlees, vis, groenten, aardappels en andere knolgewassen.

Populairder

Er is zelf een BBQ Enschede evenement waar er een barbecue koning wordt verkozen. Dit is wel echt een mannenevenement. Dat de barbecuewereld gedomineerd wordt door mannen, velen dan ook niet. Pielen met vuur en met grote stukken vlees,  BBQ Enschedevdat vinden mannen leuk. Helaas mag niet overal zomaar meer de BBQ Enschede worden aangestoken. In Amsterdam geldt op steeds meer plekken een barbecueverbod omdat de overlast van herrie en stank te groot was. In Rotterdam zijn speciaal ingerichte barbecuezones, daarbuiten is het verboden. In Nijmegen en Maastricht is het op veel plekken zelfs helemaal verboden om de barbecue zomaar aan te steken. De reden is dat sommige mensen ook vaak rotzooi achterlaten.  Vooral de aluminium wegwerpbarbecues zijn een probleem. Dat is puur vervuiling. Gelukkig is de BBQ Enschede aansteken in de tuin nog geen probleem