Hapasbar
Image default
Horeca

Op deze manier maak jij een bierrecept!

Het zelf brouwen van bier is natuurlijk ontzettend leuk om te doen en bovenal uiteraard ook gewoon super lekker! Hoe gaaf is het, dat jij op een verjaardag kunt zeggen dat jij je eigen biertje hebt gebrouwen en ze deze zelfs ook al kunnen proeven. Dit is natuurlijk vooral in het begin super leuk om te doen. Echter kunnen we het ons ook heel goed voorstellen, dat je na verloop van tijd ook wel zoiets hebt dat je graag zelf iets wilt verzinnen. Het bier wat je namelijk nu brouwt, is een starter bierbrouw pakket van Brouwpunt. Absoluut als beginner niets mis mee, maar ook je eigen recent ontwikkelen is natuurlijk helemaal speciaal. Om je een idee te geven hoe je dit kunt doen, hebben we een aantal tips voor je.

Experimenteer met een bestaand recept.

Het leuke aan een kant en klaar recept, is dat dat je er prima wat aan kunt sleutelen. Zo kun je wat meer graan toevoegen of juist wat weglaten. Ook de duur van het gisten is mee te spelen. Dit zijn allemaal manieren, waarom jij de smaak van je biertje kunt beïnvloeden. Omdat het voor een beginner erg lastig is, is het verstandiger om het anders aan te pakken. Er zijn namelijk tegenwoordig allerlei mogelijkheden, waarmee jij gemakkelijk en snel je eigen recept kunt samenstellen. Hoe dit werkt, vertellen we je hieronder. Het lijkt namelijk allemaal ontzettend lastig, maar dat is het dus absoluut niet. Door het recept te volgen en af en toe een uitstapje te maken naar links of recht, zal je al snel merken wat dit met de uiteindelijke smaakbeleving van je biertje doet.

Gebruik software

Wanneer jij je eigen recept wilt samenstellen, dan is het verstandig om de software van Brouwhulp te gebruiken. Hierin wordt namelijk exact aangegeven welke bepaalde verhoudingen jij nodig hebt, zodat je uiteindelijk je favoriete biertje kunt brouwen. Deze software is namelijk zo slim, dat wanneer jij kiest voor wat extra hop om de smaak te versterken, deze software zelf bedenkt hoe groot het aandeel aan andere grondstoffen moet zijn om dit te kunnen compenseren. Zoals je dus ziet, zijn ook computers in staat om vooraf ingestelde patronen te kunnen herkennen en ook te ondervangen. Het zal je daarom dus ook niet als een verrassing in de oren klinken, dat in principe iedere brouwerij zo te werk gaat. Door zoveel mogelijk te automatiseren, hoef je straks alleen nog maar een aantal observatoren tijdens het brouwproces rond te laten lopen die alles voor je in de gaten houden.