Hapasbar
Image default
Horeca

Holle ijsblokjesmachine kopen? Hier moet je op letten

Mooie holle ijsblokjes kunnen een drankje, cocktail of een gerecht oogstrelend mooi maken. De meeste ijsblokjesmachines produceren ook holle ijsblokjes, omdat het systeem waarmee de blokjes worden gemaakt daarvoor zorgen. Het water wordt als het ware om een soort staafje heen bevroren en zodra het ijsblokje klaar is worden deze doorgaans in bak verzameld. Door het staafje in de machine wordt het ijsblokje hol van binnen. Wil je een holle ijsblokjesmachine kopen? Wij geven je een aantal handige tips en trucs.

De keuze uit verschillende modellen

Professionele ijsblokmachines zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ruimtebesparend tafelmodel, een vrijstaand model of voor een grotere machine waarmee je grote hoeveelheden ijsblokjes kunt produceren. De keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel ijsblokjes je per dag verbruikt en nodig hebt. Het is vooral belangrijk om te kijken naar hoeveel kilo ijsblokjes een machine binnen 24 uur kan produceren. In deze berekening kun je ervan uitgaan dat een kilo ongeveer uit 46 ijsblokjes bestaat.

Holle ijsblokjesmachine kopen? Kijk naar de aansluitingen

Wil je een holle ijsblokjesmachine kopen? Een belangrijk aandachtspunt heeft betrekking op de aansluitingen de machine die je kiest. Tafelmodellen kunnen maximaal tot 17 kilo ijs binnen 24 uur produceren terwijl je deze machines niet op een watertoevoer of afvoer hoeft aan te sluiten. Met het grote bijkomstige voordeel dat je dus meer vrijheid hebt in waar je de machine neerzet. Bijvoorbeeld in de buurt van een bar waar de drankjes en cocktails die ijs nodig hebben worden gemaakt. De vrijstaande modellen zijn groter en staan doorgaans in de keuken of een aparte ruimte. Met als voordeel dat deze machines meer dan 18 kilo ijs per 24 uur kunnen produceren. Deze machines moeten juist wel op een watertoevoer en afvoer aangesloten worden.

Holle ijsblokjesmachine kopen? Tips voor het aansluiten

We hebben nog een paar handige tips als je een holle ijsblokjesmachine kopen wilt en met betrekking tot het gebruiken en het aansluiten van de machine. Logischerwijs moet de machine te allen tijde aangesloten worden op het stroomnet. Of je nu voor het tafelmodel of het vrijstaande model kiest. Bij een tafelmodel dien je het waterreservoir te vullen met water, zodat de machine holle ijsblokjes kan produceren.

Bij een vrijstaand model sluit je de machine aan op een waterkraan. Ook wel de beluchte waterkraan genoemd die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor een vaatwasser of wasmachine. De standaard maat is ¾” en met behulp van het schroefdraad op de slang kun je de ijsblokmachine stevig op de waterkraan aansluiten. Voor de afvoer volstaat een afvoer met een diameter van 40mm. Het is wel van belang dat de afvoer lager zit dan de machine. Anders loopt het water niet weg.

De beste holle ijsblokjesmachine

Wil je de beste holle ijsblokjesmachine kopen? Dan adviseren wij om te kiezen voor de machines van het merk Hoshizaki. Deze machines zijn kwalitatief uitstekend, duurzaam en ontzettend makkelijk in gebruik. In geen enkele horecagelegenheid zou een ijsblokmachine van Hoshizaki mogen ontbreken. Ook kun je in de horeca veel baat hebben bij een koelwerkbank met lades.