Hapasbar
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de juiste hardloopkleding

Zo kies jij de juiste hardloopkleding

 

Het vinden van een goede hardloop outfit is soms een stuk lastiger dan je zult denken. Afhankelijk van het feit of je een volledige outfit nodig hebt of slechts één item, kan het zijn dat je de nodige moeite moet doen om te vinden van je zoekt. Vooral kritische items zoals een sport bh en schoenen vergen het nodige geduld. Deze twee zijn namelijk ontzettend belangrijk als het gaat om het waarborgen van het welzijn van ons lichaam. Om je te helpen bij het uitzoeken van de juiste hardloopkleding, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen.

 

Zorg voor een goede schoen

 

Vooral wanneer je gaat hardlopen, mag een goede hardloopschoen natuurlijk niet ontbreken. Dit is immers één van de belangrijkste items die je gedurende een training of wedstrijd draagt. Zorg er daarom dus ook voor dat ze niet alleen goed zitten en mooi zijn, maar ook voldoende demping hebben. Je kunt dus beter naar een winkel gaan om verschillende varianten te passen, dan dat je online gaat shoppen. Uiteraard kan dat ook, maar dan moet je wel zeker weten wat je wilt. Vind je het lastig om te kiezen, dan is het advies om naar een gerenommeerde sportzaak te gaan en je daar te laten adviseren.

 

Juiste bh

 

Voor een vrouw is een sport bh zonder beugel een belangrijk onderdeel van de outfit. Ondanks het feit dat de schoenen ook van belang zijn, is het bij een vrouw nog een tikkeltje belangrijker dat ook de sport bh helemaal goed zit. Doordat de borsten gedurende een workout flink willen bewegen, dienen te ze goed en stevig op hun plek gehouden te worden. Zo is het vaak raadzaam te kiezen voor een sport bh met voorsluiting. Vooral na een stevige workout is het namelijk vaak niet prettig dat je je bh aan de achterkant moet opendoen. Niet heel bezwaarlijk, maar als je toch deze keuze hebt, adviseren we dit absoluut niet. 

 

Sokken

 

Niet alleen je schoenen zijn van belang, ook het dragen van de juiste sokken spelen een grote rol in je uiteindelijke prestaties. Je kunt je wel voorstellen, dat wanneer je sok dubbel zit, dit niet heel prettig is voor je voet en er een kans op blaren bestaat. Dit is iets wat je ten koste van alles wilt proberen te voorkomen. Niet voor niets zijn echte hardloopsokken daarom dus ook volledig naadloos.