Wat is Birckenstock?

Hapasbar

Birkenstock is eigenlijk een schoenenmerk, geen schoenstijl. Terwijl het bedrijf zijn aanbod heeft uitgebreid en nu alle soorten casual schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen verkoopt, zijn ze een begrip voor sandalen. In dit artikel zullen we ons richten op hun “Arizona” model, dat hierboven is afgebeeld.

Van een hoog niveau is het een platte schoen met twee gespen. Ze zijn het onderwerp van enige controverse, zoals je in deze gids zult leren. Terwijl het Maatwerkteam verdeeld is over hoe we ze zien, zijn we het erover eens dat Birkenstock een plaats heeft verdiend in het schoenenuniversum.

Als je ver genoeg teruggaat, leer je dat de naam Birkenstock teruggaat tot een man genaamd Johann Adam Birkenstock. Hij werd in 1774 als “onderdaan en schoenmaker” vermeld in het archief van zijn plaatselijke kerk. Meer dan 100 jaar later, in 1896, begon Konrad Birkenstock (een meester schoenmaker) met de productie en verkoop van flexibele inlegzolen. Helaas biedt het bedrijf geen geschiedenis van de 122 jaar tussen deze gebeurtenissen.

Het zou nog vele jaren duren voordat Birkenstock een volwaardig bedrijf werd, maar de erfenis van Johann zette die wielen in beweging. In 1932, nadat vele jaren en familieleden zich hadden toegelegd op de ontwikkeling van ergonomisch correcte schoenen, werd het “Carl Birkenstock systeem”, een serie Birkenstock-opleidingen, in 1932 door de toenmalige top-podiaters onderschreven.

Dit was het hoogtepunt van vele jaren van aandacht voor ergonomisch correct schoeisel, en de medische gemeenschap nam er nota van. Het waren in zekere zin de eerste orthopedische schoenen die populair werden bij ons gewone volk.

In het midden van de jaren ’60 werden de schoenen op de markt gebracht in de Verenigde Staten en momenteel worden ze verkocht in speciaalzaken.

Vandaag de dag worden Birkenstocks door sommigen veracht en door velen gekoesterd. Wil je zelf ook zo’n fijne Birckenstocks tegen een goede prijs? Bekijk dan regelmatig de Birckenstock sale voor de laatste aanbiedingen.