Hapasbar
Image default
Aanbiedingen

Last van haaruitval? Lees hier wat tips die het kunnen verminderen!

Vele redenen kunnen haaruitval veroorzaken. Genetica, veroudering, ziekte of zelfs stress kunnen er de oorzaak van zijn. Of het nu komt door genetica, veroudering, ziekte, of zelfs stress, haarverlies kan een frustrerende ervaring zijn. Het kan een behoorlijke domper zijn als je merkt dat je veel haar verliest en we snappen als geen ander dat je je juist graag zeker voelt over de hoeveelheid haar op je hoofd. Niet getreurd! Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die kunnen helpen om haaruitval te verminderen en nieuwe haargroei te bevorderen. In dit artikel volgen een paar van de meest effectieve oplossingen die op dit moment bekend zijn. 

Minoxidil zonder recept
Dit middel is zonder recept verkrijgbaar in verschillende formuleringen (2% en 5%). Het middel wordt rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht. Het middel zou de bloedtoevoer naar de haarfollikels verhogen waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. 

Finasteride met recept
Een ander middel die kan bijdrage aan het bevorderen van de haargroei is finasteride. Dit middel zorgt ervoor dat je bepaalde hormonen minder aanmaakt waardoor haarzakjes minder krimpen. Verder haarverlies wordt hierdoor voorkomen en in uitzonderlijke gevallen zorgt het zelfs voor weer nieuwe haargroei. Het middel is enkel en alleen op recept te krijgen dus wanneer je dit graag wilt proberen zul je eerst langs de huisarts moeten. 

Haarimplantatie
Een bekende vorm van het stimuleren van haargroei op kale plekken is de haartransplantatie. Deze operatieve ingreep wordt voornamelijk uitgevoerd bij mensen met ernstig haarverlies. Bij haartransplantatie worden gezonde haarfollikels uit een deel van de hoofdhuid verwijderd en getransplanteerd naar de kalende regio. Deze behandelingen zijn zeer effectief, maar ook zeer kostbaar.

Medisch advies
Als je je zorgen maakt over kaalheid, praat dan met uw arts over de beste behandeling voor jou. Samenwerken met een deskundige om haaruitval te verminderen is van cruciaal belang. Laat u goed informeren en neem een verstandige beslissing. Ben je op zoek naar een goede kliniek voor meer informatie over een haartransplantatie? Zantmankliniek.nl is gespecialiseerd in haartransplantaties en staat bekend om hun goede zorgen en genegenheid.

https://www.zantmankliniek.nl/