Hapasbar
Image default
Woningen

Kostprijs ramen en deuren vervangen

 

Panoramische ramen: vragen en antwoorden.

Panoramische beglazing is een indicator van rijkdom. Niet iedereen kan zich zoveel plezier veroorloven, en het gaat niet alleen om geld. Beperkingen bij de installatie van grote raamconstructies kunnen te wijten zijn aan het type huis of de leeftijd. We zullen proberen de meest voorkomende vragen over panoramische ramen te beantwoorden.

1. Wat zijn panoramische ramen?
De technologie voor panoramische beglazing kwam naar ons vanuit Frankrijk (provincie Provence). Het was daar dat voor het eerst grote ramen werden geïnstalleerd in huizen, waarvan de oppervlakte ofwel de hele muur van vloer tot plafond besloeg, ofwel 2/3. Een panoramisch raam kan elke kamer visueel vergroten, vullen met licht en een prachtig uitzicht op de buitenlucht openen.

Maar soms, bij het nastreven van dit alles, stoppen mensen met rationeel denken en vergeten ze hun levensomstandigheden, mentaliteit, cultuur en andere kenmerken volledig.

2. In welke gevallen is panoramische beglazing aan te raden?
Natuurlijk, als er vanuit het raam een ​​prachtig panoramisch uitzicht opengaat! De essentie van dergelijke beglazing is om een ​​bijzondere sfeer van eenheid met de natuur te creëren. Dit is buitengewoon belangrijk voor de moderne samenleving, waarin mensen altijd haast hebben om ergens te komen, ze niet genoeg tijd hebben om in het park te wandelen of te ontspannen op de rivier.

Panoramische beglazing is aan te raden voor appartementen op de bovenste verdiepingen. Als we het hebben over een nieuw gebouw, is het raadzaam om, voordat we grote ramen installeren, de ontwikkelaar te vragen naar zijn toekomstplannen, of hij een ander huis tegenover het jouwe gaat bouwen. Anders wordt een prachtig panorama vervangen door een saai uitzicht op de aangrenzende appartementen.

Bewoners van de eerste verdieping, die besluiten om openslaande deuren in hun huizen te plaatsen, moeten niet vergeten dat je in een poging om een ​​prachtig panoramisch uitzicht te organiseren het risico loopt om van je persoonlijke leven de aandacht van het publiek te trekken, omdat voorbijgangers alles zullen zien in uw appartement. Het probleem wordt geëlimineerd door de aanwezigheid van gordijnen, jaloezieën en gordijnen, maar dan rijst de logische vraag: waarom hebben we dergelijke ramen nodig die constant moeten worden afgedekt?

3. Waar zijn panoramische ramen van gemaakt?
Franse beglazing kan koud of warm zijn. In het eerste geval worden aluminium profielen gebruikt, of worden de ramen doorgaans zonder kozijnen gemonteerd (frameloze beglazing). Het mooie van aluminium is dat het lichtgewicht, brandwerend en duurzaam is. De keerzijde van koude beglazing is een slechte warmte- en geluidsisolatie.

Warme panoramische ramen zijn gemaakt van een kunststof of houten profiel (grenen, eiken, lariks), hoewel nu ook aluminium kozijnen worden gemaakt met speciale polyamide-inzetstukken die de thermische isolatiecoëfficiënt verhogen. Hout is duurder dan plastic, bovendien is het veeleisender om voor te zorgen, maar het trekt veel mensen aan met zijn natuurlijkheid.

4. Zijn panoramische ramen veilig?
Als we het vergelijken met een monolithische muur, dan ziet panoramische beglazing er natuurlijk uit als een fragiele structuur. Maar breken is niet zo eenvoudig, je moet je best doen. De sterkte hangt vooral af van het type glas, want het beslaat ongeveer 80% van het volledige glasoppervlak.

De veiligste en duurste optie is om gepantserd glas te installeren. Het is onmogelijk om het te breken, zelfs niet met een sterk verlangen.

Veel mensen geven er de voorkeur aan hun ramen uit te rusten met slagvaste triplex ramen met dubbele beglazing. Ze worden, net als gepantserde, ook als vrij veilig beschouwd, maar hun kosten zijn lager. De glazen eenheid blijkt behoorlijk duurzaam te zijn, omdat tijdens het vervaardigen de glazen aan elkaar worden gelijmd, waarbij een polyvinylbuterale film tussen de lagen wordt gelegd. Probeer je dergelijk glas te breken, dan blijven de fragmenten op de film achter, dit verkleint de kans op letsel.

Met een plafondhoogte tot 2,8 m moet de aanbevolen glasdikte in panoramische ramen minimaal 6 mm zijn, en in hogere kamers – vanaf 8 mm.

De bewering dat het gemakkelijker is om een ​​panoramisch raam te breken dan een gewoon raam, is een mythe, vooral wanneer een duurzaam raam met dubbele beglazing in het kozijn is geïnstalleerd.

5. Wat zijn de nadelen van panoramische beglazingen?
Hoge kosten van raamconstructies;

De complexiteit van installatiewerkzaamheden. Het is erg problematisch om zelf panoramische ramen te installeren, u hebt gekwalificeerd personeel nodig;

Panoramische beglazing van een appartement in een hoogbouw kan veel problemen opleveren, omdat vergunningen van de relevante autoriteiten nodig zijn om dergelijke werkzaamheden uit te voeren, omdat we het hebben over herontwikkeling;

Psychisch ongemak in verband met het feit dat het appartement vanaf de straat wordt bekeken. U moet tien keer nadenken voordat u besluit panoramische ramen te installeren, anders moeten ze constant worden bedekt met gordijnen of jaloezieën;

Verhoogd warmteverlies en onvoldoende geluidsisolatie. Kiest u voor Franse beglazing, dan moet u beslist niet besparen op de thermische eigenschappen van een glaseenheid;

Een raam van een groot oppervlak wassen is nog steeds een taak, maar je zult het vaak moeten wassen. Hoe kun je de panoramische schoonheid bewonderen als het glas gekleurd is met sporen van neerslag en insecten? Dat klopt, op geen enkele manier!

Kostprijs ramen en deuren vervangen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/