Hapasbar
Image default
Bedrijven

Weg met kalk

Bent u klaar met kalk omdat het uw huishoudelijke apparaten aantast of u last krijgt van u haar en huid? Dat begrijpen wij. Een oplossing hiervoor zou een waterontharder kunnen zijn. Een waterontharder geeft u kalkvrij water, waardoor u straks geniet van heerlijk water door de kraan. Maar welke soort waterontharders zijn er en wat zijn de voordelen? 

Soorten waterontharders 

Waterontharders zijn er in alle soorten en maten. Er zijn waterontharders met zout en zonder zout. Een goede waterontharder is bijvoorbeeld de Solucalc, een CO2 waterontharder. Deze waterontharder hecht zich vast aan de basis van uw watertoevoer en injecteert CO2 van voedingskwaliteit. Door middel van een chemische reactie wordt CO2 calcium omgezet in calciumbicarbonaat. Hierdoor kunt u nog steeds genieten van kalkvrij water. Tevens zijn waterontharders zonder zout ook beter voor uw huishoudelijke apparaten.  

Omgekeerde osmose installatie 

U kunt ook kiezen voor een waterontharder met een omgekeerde osmose installatie. Bij deze waterontharders wordt water onder druk door een membraan gepompt. Dit resulteert dat vreemde stoffen uit het leidingwater worden opgevangen en slechts de watermoleculen worden doorgelaten. Dit is te vergelijken met het proces dat zich ook in de natuur voordoet.   

De voordelen 

Waterontharders brengen vele voordelen met zich mee en dan vooral de waterontharders zónder zout. Enkele voordelen zijn dat u met een waterontharder geen kalk meer in het water heeft waardoor uw huishoudelijke apparaten een langere levensduur hebben. Uw wasmachine en koffiezetapparaat zullen veel langer kalkvrij zijn en dus langer meegaan. Ook is kalkvrij water een zegen voor uw haar en huid. Denk aan huidaandoeningen als eczeem en psoriasis. Onthard water is dan beter dan niet onthard water. Ook uw haar wordt minder dof. Verder smaakt onthard water aanzienlijk beter. Dit proeft u zeker als u beide varianten (onthard en niet onthard water) naast elkaar proeft. Er zit minder chloor in het water, wat de smaak aanpast. Tevens scheelt het u plastic flessen water kopen in de supermarkt. Tot slot is uw water veiliger en schoner. Een algemeen voordeel waar u zeker profijt van gaat hebben.  

Al met al hebben waterontharders zonder zout de meeste voordelen en geniet u van kalkvrij water. Er staat u niets anders meer te wachten dan een waterontharder aan te schaffen.