Nu het zonnetje volop schijnt, is dit het ideale moment om de barbecue aan te steken. Samen met vrienden of familie rond het vuur zitten en lekker gebakken vlees eten, zorgt voor een heel unieke sfeer die echt doet denken aan de zomer. Natuurlijk denkt iedereen automatisch aan worstjes en steak, maar er is een hele reeks aan interessante alternatieven die zeker ook op de grill kunnen worden gelegd! We stellen hier dan ook graag een aantal voor!
1. spareribs bereidenDe barbecue is een uitgelegen moment om je gasten te verwennen met spareribs. Spareribs bereiden is lang niet zo moeilijk als men zou denken, maar er kruipt veel tijd in. Dit is het echter helemaal waard, aangezien de spareribs die je hebt bereid bij elke vleeseter in de smaak vallen. Een goede tip is ook om de juiste marinade te kiezen voor op je spareribs, als kan je hier best creatief mee zijn!
2. Een groentebrochette met vleesvervangersVandaag de dag zijn steeds meer mensen vegetarisch of vegan. Je moet daar als gastheer natuurlijk rekening mee houden. Om ook bij de groenten liefhebbers in de smaak te vallen, zijn groentebrochettes met vleesvervangers een goed idee. Hiervoor kies je best een aantal groenten die lekker zijn op de barbecue, zoals paprika’s en deze combineer je vervolgens met een vleesvervanger naar keuze.
3. Een vispapillotEen elegante en klassiek gerechtje bij een barbecue is een vispapillot. Zalm of kabeljauw zijn altijd een goed idee. Zorg nog voor een lekker sausje waarin je de vis laat sudderen in de papillot op het vuur, zodat de vis lekker sappig blijft. Dit is ideaal om als voorgerechtje te serveren of als onderdeel van het hoofdgerecht.
4. Franse kaasAls dessert is een kaasplankje altijd een topper, maar je kan hier ook in variëren. Nu dat het vuur toch al aan staat, is het een goed idee om een lekkere Franse kaas te laten smelten op de grill. Met een beetje brood erbij is dit de perfecte afsluiter! |
https://24taste.nl/allerlekkerste-spareribs-bereiden/ |