Hapasbar
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen bij een stroomstoring

Een stroomstoring is uiteraard ontzettend vervelend. Je hebt namelijk geen licht meer en je kunt elektrische apparaten vaak niet gebruiken. Het is dan ook goed om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring. Vandaag geven we je enkele tips. Ten eerste is het ontzettend belangrijk om niet 112 te bellen. De alarmlijn ziet helaas nog vaak dat mensen 112 bellen bij een stroomstoring. Een stroomstoring is echter geen acuut noodgeval. Je kunt daarentegen wel altijd het nationale stroomstoringsnummer bereiken om de storing door te geven. Zorg er ook altijd voor dat je snel een Elektricien in Lelystad, Amsterdam, Groningen of een andere plek in de buurt van je woning kunt bereiken. 

De belangrijkste maatregelen die je moet treffen

Wanneer je te maken hebt met een stroomstoring zijn er een aantal belangrijke maatregelen die je moet treffen. Ten eerste moet je proberen om zo min mogelijk te bellen met je telefoon. Het stroomnet kan zo namelijk overbelasten waardoor noodoproepen niet kunnen doorkomen. Bel dus alleen als het echt nodig is. Heb je nog apparaten in het stopcontact zitten? Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk uit het stopcontact haalt. Zo voorkom je schade aan je apparaten. Aangezien je koelkast en vriezer ook op elektriciteit werken, zullen deze tijdens een stroomstoring stoppen met koelen. Open dan ook niet de deuren van je koelkast of vriezer zo lang mogelijk te koelen. 

Je voorbereiden op een stroomstoring 

Er zijn gelukkig een aantal eenvoudige manieren om je voor te bereiden op een eventuele stroomstoring. Een misschien wel voor de hand liggende tip is om altijd een aantal waxinelichtjes in huis te hebben. Zo heb je tijdens een stroomstoring toch binnen mum van tijd licht. Om je telefoon en andere apparaten zo lang mogelijk te gebruiken tijdens een stroomstoring is het ook handig om een opgeladen powerbank tot je beschikking te hebben. Zo voorzie je snel je smartphone van elektriciteit waardoor je deze kunt blijven gebruiken. Heb ook altijd een aantal dekens en truien in huis om je warm te houden. zorg tenslotte altijd voor voldoende drinkwater. 

Gerelateerde artikelen

Elektricien Haarlem wilt je altijd helpen

De werkzaamheden die de elektriciens van Elektricien Eindhoven allemaal verrichten

Afvalcontainer Vakantiewoning – Hoe de goedkoopste containers te huren