Hapasbar
Image default
Sport

Beginner in de sportschool? Dit is wat je moet weten

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat, kan dit erg spannend zijn. Al die apparaten zien er vrij imposant uit en hoe werken ze allemaal? Hoe moet je een oefening het beste uitvoeren? Waar kun je alle sportattributen voor gebruiken? In dit artikel geven we je wat basisinformatie zodat je met een voorbereid gevoel de sportschool binnenloopt.

 

Gewichten stang met halterschijven

In vrijwel elke sportschool is een gebied te vinden waar je kunt squatten en deadliften. Hier vind je een gewichten stang met allerlei halterschijven. Je kunt dit gebied herkennen aan een squatrek, dat je ondersteunt tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

 

Dumbbell area

Voor krachttraining is er vaak een gebied met dumbells. Dit zijn gewichten die je in je hand kunt houden. In dat gebied kun je vervolgens oefeningen uitvoeren die je met behulp van dumbells kunt doen. Je mag ze echter ook meenemen naar de plek waar je aan het trainen bent, maar leg ze na gebruik wel altijd netjes terug.

 

Cardio area

Ten slotte vind je in de sportschool een gebied voor cardio, waar je loopbanden, crosstrainers en dat soort apparatuur vindt. Ook is er een gebied met krachtapparatuur, die je kunt gebruiken om het uitvoeren van bepaalde oefeningen gemakkelijker te maken. Vaak staat er op het apparaat een uitleg, dus kijk vooral op je gemak of het apparaat je handig lijkt om te gebruiken.