Hapasbar
Image default
Verenigingen

Tips voor het vinden van een stagiair

Bent u of is uw bedrijf op zoek naar een stagiair? Het kan soms lastig zijn deze te vinden, zeker in de huidige markt. Dat terwijl een stagiair zeker van toegevoegde waar kan zijn voor uw bedrijf. U wilt de perfecte kandidaat vinden, maar hoe gaat u dat doen? In dit blog leest u tips voor het vinden van een stagiair die past bij uw bedrijf.  

 

Wat heeft uw bedrijf te bieden? 

Een stagiair zoeken en vinden kan veel toegevoegde waarde hebben voor uw bedrijf. Wel is natuurlijk iedere stagiair anders. Een eerste- of tweedejaars stagiair is vaak nog bezig met oriënteren en meekijken op de werkvloer, terwijl een derdejaars stagiair vaak al meer kennis heeft en beter kan meedraaien in het bedrijf. Een vierdejaars stagiair is vaak bezig met een eigen onderzoek én leren in de praktijk. Ook heeft iedere opleiding en mbo, hbo of universiteit een ander programma waardoor het jaar van de student niet altijd wat zegt. Heeft uw bedrijf vooral praktische opdrachten of bent u veel bezig met onderzoek, richt u dan voornamelijk op laatstejaars stagiaires. Kan een stagiair wat meer ‘simpele taken’ uitvoeren, dan past wellicht een eerstejaars of tweedejaars stagiair beter in het plaatje. Pas natuurlijk daar de vacature op aan, zodat u gericht kan gaan werven.  

 

Looptijd van de stage 

Heeft uw bedrijf slechts een stage van 10 weken te bieden, meld dat altijd bij de vacature. Maar ook als u een stagiair zoekt voor langere periode. Hier zoeken studenten namelijk op als ze via bijvoorbeeld Google een stage zoeken. Plaats dit ook altijd bij de vacature, mocht u de vacature op een vacaturewebsite zetten. Zo kan een student makkelijk filteren en uw bedrijf vinden. Naast de looptijd van een stage kan een student ook parttime of fulltime een stage zoeken. Soms lopen studenten ook vrijwillig een stage, omdat het beter op hun curriculum vitae staat. Denk als bedrijf goed na over wat u zoekt in een stagiair, zodat u gericht kunt gaan zoeken en adverteren.  

 

Integrand 

Wilt u het nog makkelijker maken om een stagiair te vinden? Dan kunt u ook een vacature plaatsen bij Integrand. Integrand is een studentennetwerk dat studenten helpt een stage of traineeship te vinden. Integrand zal de vacature online plaatsen maar ook actief studenten wijzen op de vacature wanneer ze in aanmerking komen.  

 

Met deze tips zult u gegarandeerd snel een stagiair vinden! 

 

https://www.integrand.nl/vacatures/stages