​​Rubik’s Cube in iets meer dan een seconde op te lossen

Twee mensen hebben een robot geprogrammeerd om een ​​Rubik’s Cube in iets meer dan een seconde op te lossen en in ongeveer 40 jaar hebben we de puzzel niet kunnen oplossen zonder de stukjes eraf te halen en weer in elkaar te zetten.

In een virale video op YouTube die meer dan 2 miljoen keer is bekeken, laten ingenieurs Jay Flatland en Paul Rose hun creatie zien, en als we niet met onze ogen knipperen, zien we hoe het vier keer zijn magie doet.

“We hebben een extreem snelle Rubik’s Cube-oplossingsrobot gebouwd en we zijn momenteel bezig met het aanvragen van een officieel wereldrecord”, zegt Flatland aan het begin van de video.

Het apparaat bestaat uit stappenmotoren die in een 3D-geprint frame rusten en de puzzel draaien. Vier USB-webcams zijn op de Cube gericht om de status “zeer snel” te bepalen. De camera-informatie wordt volgens Flatland naar een pc-applicatie gestuurd met feeds naar het Kubus-oplossingsalgoritme van Kociemba Rubik.

De hoogste snelheid van de robot bij het oplossen van de puzzel, 1,019 seconden, komt helemaal aan het einde van de video. Een 14-jarige jongen in Maryland heeft een paar maanden geleden het wereldrecord voor mensen gevestigd. Lucas Ketter draaide de kleuren in slechts 4,90 seconden tot voltooiing.

Terwijl dit allemaal gebeurde, vertrouwden we helaas nog steeds op de Bieber Speed ​​Metric. Popster Justin Bieber heeft de Rubik’s Cube beroemd in minder dan 2 minuten opgelost – wat ons snel leek! Maar blijkbaar kon de robot in die tijd 120 puzzels oplossen. Sorry, Biebs.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be