Hapasbar
Image default
Dienstverlening

Problemen met een doorslaande stroomonderbreker oplossen

Veiligheid is de belangrijkste factor bij het oplossen van een defecte zekering. Schakel eerst alle stroom naar de zekering uit door alle snoeren los te koppelen of de hoofdschakelaar uit te zetten. Zodra er geen stroom meer door loopt, inspecteert u het gebied rond de zekering op schade of losse verbindingen die de oorzaak kunnen zijn van het doorslaan.

Een kortsluiting oplossen

Als de stroomonderbreker kort na het resetten afgaat, kan er kortsluiting zijn in de bedrading. Controleer of er draden blootliggen of gerafeld zijn en zoek naar beschadigde elektrische onderdelen die kortsluiting kunnen veroorzaken.

Het is ook belangrijk om te controleren of alle of de draden goed zijn aangesloten en of er geen losse verbindingen zijn. Als deze controles de bron van het probleem niet aan het licht brengen, neem dan contact op met een elektricien voor professionele hulp.

Een overbelast circuit vervangen

Als de stroomonderbreker afgaat vanwege een overbelast circuit, kan het nodig zijn de zekering te vervangen door een zekering met een hogere stroomsterkte. Zorg ervoor dat de nieuwe zekering dezelfde stroomsterkte heeft als de oude en dat deze goed in de zekeringkast past.

Wilt u uw meterkast laten vervangen, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien.

De stroomonderbreker zelf controleren

Soms kan de oorzaak van een doorgeslagen zekering worden teruggevoerd op de zekering zelf. Als deze fysiek beschadigd of gebroken is, kan hij de stroom die erdoor loopt niet aan en slaat hij door als een veiligheidsmaatregel. In deze gevallen moet de zekering worden vervangen door een zekering met dezelfde stroomsterkte.

Als u niet zeker bent van uw eigen mogelijkheden om een zekering veilig en goed te vervangen, is het belangrijk om contact op te nemen met een elektricien die de situatie kan beoordelen en professioneel advies kan geven. Op die manier bent u er zeker van dat alle aspecten van de