Wat te doen in Krakau in Polen?

Hapasbar

Ben jij op vakantie in Krakau in Polen en weet je niet wat te doen tijdens je trip? Laat je dan hier adviseren en heb een topvakantie!

Passend advies

Krakau, één van de grootste en bekendste steden van Polen. In Krakau is zo veel te beleven, maar weet je niet wat te doen? Als je wil weten wat er allemaal te doen is in Krakau moet je met ons contact opnemen. Je kunt kiezen uit allerlei opties. Zo kun je je laten adviseren als je wilt uitgaan in Krakau in Polen, als je een rondleiding of een tour wil in Polen, als je wil shoppen in Krakau of als je bijvoorbeeld naar het restaurant wil in Krakau in Polen. Natuurlijk kan je je ook laten adviseren als je naar festivals of evenementen wilt in Krakau in Polen. Er is altijd wat te doen in Krakau in Polen.

Bezienswaardigheden

Eén van de meest bezochte plekken in Polen is de Grote Markt in Krakau. De Grote Markt is ruim 40.000 vierkante meter. Hier staat tevens de raadhuistoren. Deze werd vroeger gebruikt als gemeentehuis. Het hedendaagse gemeentehuis staat nu ergens anders in de stad. Op de Grote Markt staan tevens de Lakenhallen en de Mariakerk. Wanneer je in Krakau in Polen bent en je weet niet wat te doen, kun je ook naar de nabij gelegen plek Auschwitz gaan. Op slechts anderhalf uur rijden ligt dit concentratiekamp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Nazi’s. Meer dan een miljoen Joden hebben dit concentratiekamp niet overleefd. Mensen over de hele wereld komen hier naar toe om te bekijken hoe het er hier tijdens de Tweede wereldoorlog aan toe ging. Naast Auschwitz is Kazimir ook een echte toeristen trekpleister in Krakau. Dit was voor de Tweede Wereldoorlog een hechte Joodse wijk. De buurt staat vol met oude Joodse bouwwerken en de joodse cultuur is er nog altijd goed terug te zien.