Hapasbar
Image default
Gezondheid

Wanneer schakel je een Fysiotherapeut in?

Heeft u fysieke klachten? Dan kan fysiotherapie u helpen om beweging en houding te verbeteren. De fysiotherapeut is kennisspecialist op dit gebied en stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op. Fysiotherapie Nijmegen helpt u om snel te herstellen, zodat optimaal bewegen weer mogelijk wordt.

 

Klachten voor een Fysiotherapeut

Wanneer u pijn heeft, blessures, of problemen met bewegen, dan kan fysiotherapie u helpen. Vaak zijn klachten het gevolg van overbelasting of een verkeerde houding. Dit kan veroorzaakt worden door werk, hobby, of sport. Bekende klachten zijn: RSI, nek-/rug-/schouder en polsklachten. Een hamstring- of achillespeesblessure. Een ‘frozen shoulder’ (een stijve en pijnlijke schouder), of de bekende ‘tennisarm’ (waarbij sprake is van overbelasting van spieren en pezen in de onderarm). Medische aandoeningen kunnen eveneens zorgen voor pijnklachten en moeite met bewegen. Zoals: artrose, reuma, Parkinson, osteoporose, COPD. Bewegen onder begeleiding kan helpen klachten te verlichten. Ook na een ongeval of operatie, is het raadzaam om u te laten begeleiden tijdens het revalidatieproces.

 

Fysiotherapeut Nijmegen

Bij het eerste bezoek zal de fysiotherapeut u gericht vragen stellen over uw conditie en mobiliteit. Hij of zij onderzoekt uw pijnpunten en mogelijke oorzaken hiervan. Alles wordt zorgvuldig in kaart gebracht om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Ieder mens is uniek en daarom wordt elk behandelplan, persoonlijk en met zorg, op maat samengesteld. De fysiotherapeut biedt u de juiste begeleiding, geeft voorlichting en advies. Het is belangrijk dat u zich bewust wordt welke factoren een rol spelen bij het tot stand komen van uw klachten. Dit is om uw zelfredzaamheid te vergroten en om herhaling van problemen in de toekomst te voorkomen. Een behandeling duurt ongeveer een half uur en kan thuis, in de praktijk, of in een instelling plaatsvinden.

Verschillende soorten behandelingen

  • Sportfysiotherapie: Preventie, advies en behandeling bij sport. Als sporter wil u zo snel mogelijk weer verder kunnen met uw training. Samen met een sportfysiotherapeut worden blessures behandeld en bekeken wat er kan worden gedaan om deze te voorkomen.
  • Medical taping concept: er wordt door de fysiotherapeut tape op uw huid aangebracht, om gericht op bepaalde locaties klachten te verlichten. De tape kan zonder problemen een aantal dagen blijven zitten, zonder dat het u hindert bij dagelijks functioneren, douchen, zwemmen, enz.
  • Manuele Therapie Marsman: specifiek gericht op de wervelkolom. Door verminderde mobiliteit of ‘voorkeursbewegingen’ kan onbalans ontstaan. Deze therapie werkt aan deze functiebeperking, om houding en beweging weer zo optimaal mogelijk in balans te brengen.
  • Kaakfysiotherapie: ook wel Orofaciale fysiotherapie genoemd. Voor de behandeling van klachten van hoofd, hals en kauwgebied. Vaak in samenwerking met andere specialisten, zoals huisarts, orthodontist of tandarts.
  • COPD Training: COPD is de verzamelnaam voor chronische ontstekingen in de luchtwegen. Hierbij spelen vooral benauwdheid en vermoeidheid een grote rol. Door het progressieve proces nemen klachten meestal gaandeweg toe. In samenwerking met de longarts, wordt gekeken of uw conditie en ademhaling kunnen worden verbeterd.

Fysiotherapie Nijmegen

Voor jong en oud zijn er diverse groepen waarin onder begeleiding gesport kan worden. Wanneer u tot een bepaalde risicogroep behoort, (medische) klachten hebt, last van (terugkerende) blessures, of gewoon graag verantwoord aan conditieverbetering wilt werken, is het beslist een aanrader om contact op te nemen met de ervaren fysiotherapeut Nijmegen. Mail voor meer informatie of voor het maken van een afspraak naar: fysioneerbosch@hetnet.nl.

https://fysioneerbosch.nl/