Hapasbar
Image default
Auto's en Motoren

Waarom zou je APK Uithoorn laten uitvoeren?

 

Een APK keuring Uithoorn is een jaarlijkse keuring. Waarom moet je een APK keuring Uithoorn laten uitvoeren? De  redenen waarom je naar de APK keuring moet met je wagen liggen voor de hand. Eerst en vooral is het bij wet verplicht, in heel Europa. Daarnaast is het uiteraard goed voor je eigen veiligheid. Als je geen boete wilt betalen dan ga je voor de vervaldatum van je afspraak.

Wettelijk verplicht

Zoals gezegd is du seen APK Uithoorn verplicht. Het is door Europa verplicht om je auto volgens de voorgeschreven bepalingen te laten keuren. De APK keuring Uithoorn wordt bij nieuwe wagens om de drie of vier jaar uitgevoerd. Bij tweedehands wagens gebeurt die om het jaar of om de twee jaar, afhankelijk van wanneer hij voor het eerst op de weg is toegelaten. De controle is streng, met de bedoeling om vervuilende en onveilige voertuigen uit het verkeer te halen. Dit voor de veiligheid van jezelf en de andere mensen.

Voor de eigen veiligheid

Daarnaast is een APK Uithoorn van belang voor je eigen veiligheid. Als je onderweg bent is niets zo vervelend als langs de weg kamperen door pech aan je auto. Daarom is het aan te raden om je voertuig regelmatig, misschien zelfs ook buiten de APK keuring om, te laten controleren. Bij de APK keuring Uithoorn  wordt de ophanging van je auto nagekeken, maar ook de vergrendeling, de registratie, de verlichting, de voorruit, de gordels, de stuurinrichting, de carrosserie en de remmen. Als dat allemaal in orde is, kan je veilig de weg op. Je krijgt van de keuringsinstantie een rapport mee waarop staat of je auto is goedgekeurd. Voer je geen APK keuring Uithoorn uit en de vervaldatum is verlopen? Dan heb je kans op een boete. Je auto is dan ook niet verzekerd. Daarom is een APK keuring Uithoorn in meerdere gevallen van belang voor je eigen veiligheid.