Hapasbar
Image default
Dieren

Waarom naar een trimsalon Den Haag

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de beste trimsalon Den Haag aan te raden. Zelfs voor kruisingen en kortharige honden geldt dat, want ook zij kunnen verschrikkelijk verharen. Maar wat houdt trimmen nu eigenlijk echt in? Afhankelijk van de vacht houdt trimmen in :Scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Waarom naar een trimsalon Den Haag?

Het dagelijks onderhoud kan men zelf doen d.m.v. een regelmatige borstelbeurt. Men let dan op klitten in de vacht en controleert het dier op wondjes en ongedierte. Vooral niet te vaak borstelen, hierdoor maakt het lichaam nieuwe haren aan en kan de vacht overmatig gaan verharen! Als de hond/kat gewassen wordt wel altijd eerst de klitten uit de vacht halen en een goede honden of kattenshampoo gebruiken. Komt de hond of kat toch vervilt of met klitten in de trimsalon Den Haag dan zal deze meestal geschoren moeten worden. Het uit de klit halen is een zeer pijnlijke behandeling.                                         

Scheren en /of knippen

Poedels en honden met hetzelfde vachttype kun je scheren en/of knippen in elk  gewenst model bij de trimsalon Den Haag. In de winter kun je ook de hond laten trimmen, eventueel kan de vacht dan iets langer blijven. Bedenk dan wel dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en een lange vacht blijft ook lang nat. Door de vacht op het juiste moment te laten trimmen voorkomt men vaak een hoop narigheid, waaronder huidklachten, jeuk en vervilten. Hoe vaak de hond naar de trimsalon  Den Haag moet is afhankelijk van de vacht. De meeste honden vinden het heerlijk als ze gewassen en geknipt zijn en alle aandacht van de trimmer hebben gekregen. Begin wel al op jonge leeftijd de hond aan deze behandelingen te wennen, dan komen ze graag op bezoek in de trimsalon Den Haag!