Hapasbar
Image default
Winkelen

Waarom je een Dode Hoekspiegel nodig hebt

Voor iedere chauffeur is het belangrijk om zo veilig mogelijk te rijden. Deze veiligheid kun je vergroten met een dode hoekspiegel. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een dode hoekspiegel. We leggen uit hoe je deze spiegel instelt zodat je het verkeer optimaal in de gaten kunt houden.

Wat is een dode hoekspiegel?

Een dode hoekspiegel is een veilige manier om je zijdelings veld van zicht te verbeteren. Samen met de primaire achteruitkijkspiegel, de binnen- en buitenspiegels en de optische reflectoren aan de zijkant van de auto, kan deze spiegel je uitzicht aanzienlijk verbeteren.

Waarom een dode hoekspiegel?

Wat zijn de voordelen van zo’n spiegel? Hieronder leggen we vijf goede redenen uit waarom elke chauffeur deze technologie moet overwegen:

Verkeer achter de auto kunnen zien

Met een dode hoekspiegel kun je de auto’s achter je zien. Dit is onmisbaar bij het maken van moeilijke of gevaarlijke manoeuvres zoals het rijden door drukke straten, het rijden door bochten of het achteruitrijden in een krap parkeervak.

Bijdragen aan de veiligheid

Omdat je het verkeer in je omgeving goed kunt volgen, kun je je veel beter voorbereiden op mogelijk gevaarlijke situaties. Door een goed zicht te hebben, kun je tijdig reageren op het verkeer om je heen.

Verbeteren van het zicht in donkere omgevingen

Veel spiegels hebben een verlichting die het zicht in donkere omgevingen verbetert. Met een dode hoekspiegel die correct is afgesteld, kun je de kanten om je heen verlichten om veilig te blijven rijden.

Grotere betrouwbaarheid

De spiegels worden kunstmatig gecontroleerd, waardoor ze betrouwbaarder zijn dan de conventionele spiegels in je auto. Je kunt erop vertrouwen dat je zicht accuraat is en dat je er nooit een verkeerde beoordeling mee maakt.

Groot bereik

Een dode hoekspiegel kan een groot stuk van de omgeving van je auto in één oogopslag laten zien. Met reguliere spiegels is dit meestal niet mogelijk.

Hoe je de dode hoekspiegel instelt

Het is belangrijk dat je de dode hoekspiegel correct instelt. Eerst moet je de positie van de spiegel zelf veranderen. Zorg er hierbij voor dat de spiegel zo staat dat je het verkeer aan de linkerkant van je auto goed kunt zien. Vervolgens moet je de zonnespiegel in stelling brengen. Deze moet precies de zonnestralen blokkeren die de spiegel beïnvloeden. Test de spiegel na het instellen door achteruit te rijden bij weinig verkeer. Zo kan je zien of je de spiegel op de juiste manier geplaatst hebt.

Conclusie

Hoewel dode hoekspiegel niet verplicht zijn in een auto, zijn ze zeer nuttig om de algehele veiligheid te verbeteren. Met de bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je de spiegel op de juiste manier instelt. Voor meer informatie over dode hoekspiegel, bezoek informatie dode hoekspiegel.