Hapasbar
Image default
Media

Leuke ideeën voor extra gratis aandacht voor je bedrijf!

Free publicity is een goede manier om met een laag budget je bedrijf in de spotlights te krijgen. Free publicity kan deel zijn van een strategie van bedrijven. Dat geld voor kleine en grote bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Tesla. Een geweldig voorbeeld van hoe giganitsiche bedrijven steeds weer de media halen. Dat kan je als kleine ondernemer ook en dit is hoe!

 

Sociale media kanalen benutten

 

De meeste bedrijven gebruiken sociale media. Maar heb je de kracht van Stories al ontdekt? Ik heb het over de verhalen die bovenaan de feed op Instagram en Facebook staan. Omdat ze zo prominent aanwezig zijn, krijgen ze vaak veel meer engagement dan gewone posts. Zonder echt te pushen op verkoop kun je mensen consistent op de hoogte houden van wat je aan het doen bent! Hoe leuk is het als mensen die je bedrijf echt interessant vinden je dagelijks kunnen zien?

 

Influencers

Onderhoud je relaties met influencers goed. Influencers hebben een loyale groep volgers die sneller iets aannemen van de persoon die ze volgen omdat ze die als voorbeeld zien. Het kunnen bekende entertainers, auteurs, bloggers, podcasters of beroemdheden uit de sociale media zijn. Het kunnen ook micro-influencers zijn die alleen bekend zijn in een bepaalde subcultuur. ies mensen die relevant zijn voor uw branche of die uw klanten aanspreken, zodat de vermeldingen niet willekeurig of off-topic lijken. Je zou kunnen aanbieden om hen te interviewen. Op die manier krijg je wél de exposure, zonder veel te betalen!

 

Blijf constant persberichten verzenden

Maak er een terugkomende taak van om persberichten te versturen. Voor elke ontwikkeling in je bedrijf vertel je onder meer lokale media over wat je gaat doen en wat je daarmee wil bereiken. Vaak helpt het bijvoorbeeld radio stations om een programma te vullen als ze met je kunnen praten en als je business belang hecht aan geografisch bereik in de regio van de omroep, is het echt belangrijk om ze te blijven melden wat je doet. Het is een poort naar je doelgroep!

https://prgoeroes.nl/free-publicity/