Hapasbar
Image default
Aanbiedingen

4 tips om de lekkerste koffie te zetten

Het zetten van een ‘gewone’ kop koffie is niet heel moeilijk. Het zetten van een goede, lekkere kop koffie daarin tegen is andere koek. Omdat jij natuurlijk de beste koffie wil zetten voor jouw klanten hebben wij hieronder vier tips neergezet die jouw kunnen helpen. Volg jij deze vier tips op? Dan kan er weinig misgaan met het zetten van de perfecte kop koffie voor jouw gasten. Lees je mee?

Koffiemachine

Een hele belangrijke tip is natuurlijk de aanschaf van een goede koffiemachine. Door een goede barista koffiemachine aan te schaffen kun jij je onderscheiden. De koffiemachines hebben veel verschillende functies, waardoor er veel verschillende smaken zijn te zetten. Door een barista koffiemachine aan te schaffen, kun jij koffie zetten van goede kwaliteit. De machine is wellicht een investering, maar deze verdient zich vaak dubbel dwars terug. Door te investeren in een goede koffiemachine zie jij vanzelf jouw klanten opnieuw terugkomen.

Verwarmde koffiekopjes

Een trucje die verassend weinig mensen kennen, is het verwarmen van de koffiekopjes vóór het gebruik. Door het koffiekopje te verwarmen koelt de koffie minder snel af. Dat niet alleen, ook komt de smaak van de koffie beter tot haar recht. Sommige koffieapparaten warmen de kopjes zelf op. Anders is het ook mogelijk om de koffiekopjes kort af te spoelen met heet water, zo worden ze ook voldoende verwarmd.

Verse koffiebonen

Misschien wel de belangrijkste tip uit dit rijtje: gebruik goede koffiebonen! Het gebruik van slechte koffiebonen is heel goed te proeven in de kop koffie die u serveert. De beleving is dan ook meteen een stuk minder. Door verse koffiebonen te gebruiken, serveer je ook een betere koffie. Bij de aanschaf van de koffiebonen kun je kijken naar de verschillende brandingen van de bonen. Zo kun je ook een verschillende smaak krijgen. Vers gebrande koffiebonen kun je gemakkelijk online bestellen.

Opschuimen van de koffie

De laatste tip is voor het opschuimen van de koffie. Door gebruik te maken van koude, volle melk krijg jij het beste resultaat. Dit komt voornamelijk omdat volle melk meer vetten en eiwitten bevat dan halfvolle melk. Daarnaast geeft volle melk een heerlijke romige en volle smaak.