Hapasbar
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je doen in Haarlem?

Haarlem, de schilderachtige en charmante stad in Nederland, is een geweldige bestemming voor reizigers die de charme van het Nederlandse platteland willen verkennen. Haarlem ligt dicht bij Amsterdam en op slechts een klein eindje rijden van het strand en biedt voor elk wat wils. Zoek je een short stay Amsterdam? Neem dan eens kijkje op de website van Hotel Jansen!

Natuur in Haarlem

Voor wie op zoek is naar een buitenavontuur zijn er tal van activiteiten om van te genieten. Wandel door de gouden straatjes van Haarlem en geniet van de levendige cultuur, of vaar met een kano over de rustige rivier het Spaarne. Het centrum van de stad heeft vele winkeltjes en cafés waar u kunt winkelen of een hapje kunt eten. Of als u zich echt avontuurlijk voelt, waarom huurt u dan geen fietsen en verkent u alles wat de stad te bieden heeft?

Cultuur

Voor wie op zoek is naar meer culturele ervaringen zijn er ook genoeg mogelijkheden. Bezoek een van de wereldberoemde Haarlemse musea, zoals het Teylers Museum of het Frans Hals Museum. Neem een kijkje in een van de oude kerken van Haarlem, zoals de Sint-Baafskerk of de Sint-Jacobskerk, beide met een prachtige architectuur en geschiedenis. En vergeet de Jopenkerk niet – een van de favoriete plekken van Haarlem voor bierliefhebbers!

Ontspanning

Voor iets meer ontspannen en ongedwongen, kunt u de Haarlemse parken verkennen of zelfs een boottochtje maken over een van de grachten. Breng zeker een bezoek aan de Adriaanwindmolen – een iconisch monument in de stad dat vanuit de meeste delen van de stad te zien is! En als u er zin in hebt, waarom maakt u dan geen wandeling op de Klimduinberg? U krijgt een prachtig panoramisch uitzicht over heel Haarlem!

Nachtleven

Haarlem staat ook bekend om zijn nachtleven, dus zorg ervoor dat u dat aan den lijve ondervindt door naar de Grote Markt te gaan – hier vindt u tal van bars waar u zowel met andere toeristen als met de plaatselijke bevolking in contact kunt komen. Dineren in Haarlem is ook een ervaring om nooit te vergeten – geniet van de traditionele Nederlandse keuken zoals poffertjes of Stamppot in een van de vele restaurants in de stad!

Of u nu op zoek bent naar een avontuur in de buitenlucht of gewoon wilt ontspannen in een gezellig café met vrienden, zet Haarlem op uw lijstje als u Nederland bezoekt – u zult er geen spijt van krijgen!