Hapasbar
Image default
Aanbiedingen

Wat is visgraatlaminaat?

Visgraatlaminaat is een laminaat met een kliksysteem dat in een visgraatpatroon gelegd wordt. De vloer lijkt op een echte houten visgraatvloer. Maar heeft de vele voordelen waar laminaat om bekend staat. Visgraat vloeren zijn helemaal de trend en nu dus ook als laminaat te koop. Dit laminaat heeft een houtlookprint. Dit zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. De eiken houtlookprint is er in verschillende kleuren.  

Wat zijn de voordelen van visgraat laminaat ten opzichte van een houten visgraatvloer?

  • Omdat dit laminaat ook voorzien is van een klik systeem is de vloer eenvoudig en snel te leggen zonder lijm. 

  • De print op het laminaat komen perfect overeen met een echte houten vloer. Er is ook een variatie in de print zodat de vloer nog echter lijkt. 

  • De vloer kan ook zelf gelegd worden. Gebruik altijd wel de juiste ondervloer hierbij. 

  • Ten opzichte van een echte houten visgraatvloer is de laminaat versie veel gunstiger geprijsd.

  • En laminaat is onderhoudsvriendelijk en kan tegen een stootje.

Past visgraatlaminaat in mijn woonruimte?

Ja, een visgraat laminaat past in elk interieur en is dus een prachtige vloer voor je woonruimte. Een visgraatvloer geeft een authentieke uitstraling aan de ruimte. Doordat visgraat laminaat in verschillende kleuren wordt aangeboden, is er voor elke ruimte wel een passende vloer. De kleur van de vloer bepaald of een ruimte optisch groter of knusser lijkt. Onze verkopers kunnen je hierin goed adviseren. 

Kan ik visgraatlaminaat zelf leggen?

Ja omdat de vloerdelen zijn voorzien van een kliksysteem is ook dit laminaat goed zelf te leggen. In de verpakking vind je een duidelijke leginstructie en meestal ook een tekening met een starterspunt. Zaag je de eerste vijf planken volgens tekening af dan heb je een begin. Repeteer deze punt. Bepaal vooraf de legrichting, en begin met het leggen van de eerste punt in het midden van de muur. Plaats dan punten aan de linker en rechter kant tot aan de zijmuren. Ook hier zal weer gezaagd moeten worden, zodat de planken ongeveer 8mm vrij van de muur liggen. 

Koop je de vloer dan koop je zowel van de linkse leggers en rechtse leggers evenveel. Houd daarnaast rekenschap met een zaagverlies van 20%. Zo weet je zeker dat je ook voldoende laminaat hebt.

Na het leggen wordt de vloer uiteraard afgewerkt met een plint dat de vrije ruimtes tussen muur en vloer bedekt. 

Welke soorten visgraat laminaat zijn er te koop?

De meeste visgraat laminaat soorten hebben een eikenlook. De vloer is in veel verschillende kleuren te koop. Denk aan naturel, gerookte looks, white-wash, donkerbruin, grey wash en zwart. Je ziet vaak vloeren met een rustieke houtlook, want dit is helemaal de trend. 

Naast visgraatlaminaat is er ook Hongaarse punt. Deze vloeren als panelen verkocht. Dus met een print van meerderen plankjes op een vloerdeel. Hongaarse punt is ook een motiefvloer. De vloer oogt wat rustiger strakker. Ook dit laminaat is er in veel verschillende kleuren.

Waar kan ik deze vloer kopen?

Koop de vloer bij een goede vloerenspecialist, zoals Bebo Parket. Zo ben je verzekerd dat de kwaliteit uitstekend is. Hier kun je ook de juiste randartikelen kopen. De verkopers kunnen je helpen bij de juiste keuze, vooral wat betreft de kleur. Ook weet je dan zeker dat je ook de juiste ondervloer koopt. Want dit is net zo belangrijk. De juiste ondervloer zorgt voor de perfecte basis. Hierdoor zal je vloer uiteindelijk vele jaren meegaan.

https://www.beboparket.nl/

Gerelateerde artikelen

De mooiste palmen, voor buiten én binnen, koop je hier!

Nieuwe vloer? Kies een vloer van PVC!

Deze items kunnen u helpen met zelfstandig thuis wonen