Elektronische besturing Custom Car Tunes

Heb je je ooit afgevraagd of het goed of slecht is voor je auto als je het zelf afstemt? Nou, dat is helemaal aan jou. Of u nu besluit om het zelf te doen, u moet dit artikel lezen voordat u verder gaat. We gaan de vraag beantwoorden: Is Chip Tuning Bad voor je auto? Na het lezen van dit artikel, hebt u een veel duidelijker begrip van het al dan niet afstemmen van uw eigen auto, geschikt voor u.

  

Wat is precies een chip-tuning? In een notendop wordt de chiptuning gedaan om een voertuig efficiënter te maken, waardoor een lager brandstofverbruik mogelijk is. Met andere woorden, er zijn veel gevallen waarin de fabrieksvoertuigen brandstofefficiëntie eenvoudig worden verlaagd door bepaalde componenten aan te passen, zoals het inlaatspruitstuk, het turbo-systeem, enz. Met de komst van computertechnologie is chiptuning veel eenvoudiger geworden. Tegenwoordig kun je eigenlijk softwareprogramma’s krijgen die een snelle en eenvoudige analyse van je motor, specifiek het brandstofsysteem en vertellen of je aanpassingen moet doen. Je moet echter voorzichtig zijn, want de uiteindelijke resultaten variëren sterk van de ene auto naar de andere.

 

Dus is chip tuning slecht voor je auto als je het zelf doet? Nou, de reden waarom sommige mensen het zelf doen, is omdat ze niet begrijpen hoe een distributiekaart werkt. Ook, mensen die niet echt weten wat ze daken vaak te veel macht of extra macht naar een auto zetten zonder het te beseffen. Nog een reden waarom sommige mensen hun eigen motoren hebben, is omdat ze extra geld hebben en het willen laten zien.

 

Als u besluit Chip-tune-ups zelf uit te voeren, moet u weten wat u doet. Ten eerste moet u uw voertuigen motor (d.w.z. auto, truck of SUV) verwijderen. Let op alle vloeistoffen in de auto; Let ook op het oliepeil en de druk, evenals de normale bedrijfstemperatuur van de auto. Vervolgens moet u de toerenteller vinden (meten van de kracht die de wielen op de grond verplaatst) en de exacte waarde van de rotatie te vinden om uw motorenvermogen te berekenen.

 

Om meer kracht en betere prestaties te krijgen, moet u een betere motorchip installeren. De chip zelf zal de pk reduceren en geeft je in wezen een betere pk. Dit betekent dat de winsten van het doen van uw eigen afstempunten minimaal zijn in vergelijking met het verkrijgen van een krachtige chip. Als u echter echt uw auto wilt versnellen, is het misschien de moeite waard om uw eigen tune-ups te doen, vooral als u de eigenaar van de auto bent.

 

Nu je weet wat chip-afstemming is en hoe het werkt, kun je nu beslissen of je het zelf wilt doen of of je het gewoon aan de professionals moet laten. Als je denkt dat je het zelf kunt doen, is de beste optie om een chip van een gerenommeerd bedrijf te krijgen en vervolgens jezelf te installeren met behulp van een handleiding. Natuurlijk wordt deze optie geleverd met een relatief hoge prijs – ongeveer tussen $ 700 en duizenden. Als u besluit om uw eigen tune-ups uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat u nota van de juiste installatieprocedures voor elk merk / model van auto en uw kennis van elektronica en microprocessors.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier https://www.chipperformance.nl/