Hapasbar
Image default
Huishoudelijk

Dit is hoe je suède bank helemaal schoon krijgt

Suède is een prachtig en luxueus zacht bekledingsmateriaal voor zitbanken en fauteuils, maar het heeft wel een beetje de reputatie moeilijk te onderhouden te zijn. Het schoonmaken en verwijderen van vlekken uit suède hoeft echter geen groot drama te worden als het onderstaande advies wordt nagevolgd! Een suède bank schoonmaken doe je zo!

 

Fris het meubilair op

Als een suède bank of stoel een beetje vlekkerig is, is het vrij simpel om deze weer op en top te krijgen. Veeg het oppervalk eenvoudigweg af met een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen, zonder dat het materiaal nat wordt. Dit moet een vast deel uitmaken van uw schoonmaakroutine voor thuis. Beroepsmatige stoffeerders maken nooit gebruik maken van water, was of stoom reinigingsmethoden om water gevoelige materialen zoals suède schoon te maken. In plaats van deze methoden zijn er gespecialiseerde droogreinigingsprocedures die de klus veilig en efficiënt klaren.

 

Suède vlekken verwijderaar

Gebruik een speciaal reinigingsproduct voor suède. Test het daarom voor gebruik eerst ongeveer 20 minuten op een niet opvallende plek om te inspecteren of het geen schade toebrengt. Als u zeker weet dat u het product veilig kunt gebruiken, volgt u de instructies van de productfabrikant.

 

Als je geen speciale suède reiniger hebt, kun je witte schoonmaakazijn aangelengd met water als een uitstekend alternatief gebruiken. Ook hier geldt dat u het op een verborgen plek eerst moet testen. Welk suède-schoonmaakmiddel je ook gebruikt, zorg ervoor dat je het gebied altijd droog dept nadat de vlek is verwijderd.

 

Oude vlekken behandelen

Een oude vlek kan het best behandeld worden met een gummetje of een poetsblokje voor suède en zachtjes over de plek wrijven. Zodra de vlek is verdwenen, kan met een zachte borstel het overtollige vuil van de plek worden verwijderd.

 

Bij sommige vlekken – inkt bij voorbeeld of krijt – is het niet eenvoudig de vlek te verplaatsen. Als dat het geval is van uw suède bank en bekleding, kunt u het beste naar een professioneel leerschoonmaakbedrijf gaan om lastige bevlekkingen aan te pakken.

https://banklatenreinigen.com/suede-bank-schoonmaken/