Hapasbar
Image default
Beauty en verzorging

De bevindingen van de nationale acne-enquête zijn net vrijgegeven

De Nationale Acne-enquête heeft een aantal interessante conclusies over de aandoening aan het licht gebracht, waarbij bijna iedereen op enig moment in zijn leven te maken heeft gehad met acne. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat de meesten alleen al in het afgelopen jaar aanzienlijke stress en angst hebben gevoeld als gevolg van het hebben van acne, waarbij 41 procent zegt zich “zeer gestrest” te hebben gevoeld en 28 procent zegt zich “zeer gestrest” te hebben gevoeld. 82 procent voelt zich in het openbaar zelfbewust, 29 procent voelt zich verwaarloosd over zijn uiterlijk en 97 procent wil zijn huid verbergen.

Uit een enquête onder meer dan 2.000 mensen met acne blijkt hoe dicht bij huis de aandoening hen raakt. Volgens de nationale acne-enquête heeft 43% van de mensen met acne het gevoel gehad dat hun aandoening hun prestaties op het werk of op school beïnvloedde. Bovendien zegt 98% dat sociale media en Korean skincare onrealistische verwachtingen scheppen over het hebben van een perfecte huid. De onzekerheid en angst die gepaard kunnen gaan met acne kunnen ook een negatieve invloed hebben op mensen in professionele en sociale omgevingen. 30% van de mensen had het gevoel dat hun acne hen benadeelde bij sollicitatiegesprekken.

Uit onlangs vrijgegeven acnegegevens uit de VS blijkt dat het aantal volwassen acnepatiënten tussen 2015 en 2019 aanzienlijk is toegenomen. De meest voorkomende redenen waarom mensen geen behandeling zoeken, zijn tijdgebrek, gebrek aan informatie, angst voor bijwerkingen van medicatie en de kosten. Wij weten dat je meer bent dan je huid en dat acne invloed kan hebben op hoe je over jezelf denkt. Als u lijdt aan acne, bent u niet alleen en zijn er producten en behandelingen die u kunnen helpen als u op de juiste plaatsen zoekt.

Acne is een veel voorkomende aandoening, en een van de meest frustrerende aspecten is het vinden van de juiste behandeling om het te verhelpen. Het nationale acne-enquête is onlangs verschenen, en de resultaten zijn zeer bemoedigend voor degenen die met acne te kampen hebben. Uit het onderzoek bleek dat 59% van de 30-plussers 10 jaar of meer heeft geprobeerd om een gave huid te krijgen, waarbij 83% aangaf ooit gefrustreerd te zijn geweest met producten. Velen meldden succes te hebben met professionele behandelingen of COSRX producten. Praat met je dermatoloog of schoonheidsspecialiste als je op zoek bent naar iets om je huid te zuiveren, of als je geïnteresseerd bent in een professionele behandeling.